Sâmbătă se sărbătoreşte Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, dată la care în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie, ocrotitorul spiritual al aviatorilor.

Cu acest prilej, zeci de avioane de vânătoare și elicoptere vor survola cerul capitalei. Vor avea loc ceremonii militare, dar și un spectacol aviatic la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor. De asemenea, vor exista restricții de trafic, despre care ne oferă detalii acum Alina Bordeiaşu.

Reporter: Astăzi, între orele 9:00 și 12:00, este interzisă circulația pe Bulevardul Aviatorilor, pe ambele sensuri de mers, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle, pe străzile adiacente Ioan Mincu și Emil Pangrati și aleile Modrogan și Alexandru.

În plus, mai multe artere se închid și pentru o nouă ediție a Promenadei Urbane ”Străzi deschise” de pe Calea Victoriei, unde vor avea loc reprezentații de teatru pentru copii, ateliere, expoziții și spectacole în aer liber. Astăzi şi mâine, între orele 10:00 și 22:00, șoferii vor putea traversa Calea Victoriei doar pe sectoarele de drum de la intersecțiile cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu și Bulevardul Regina Elisabeta. Mijloacele de transport public ale STB vor fi deviate, dar modificările de traseu nu îi vor afecta pe călători. Brigada Rutieră Bucureşti anunţă că, pentru siguranţa cetăţenilor, pe perioada restricțiilor de circulație vor fi închise și pistele de biciclete./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie