Bazinul cu apă sulfuroasă din stațiunea Băile Olănești a fost redeschis după mulți ani

Vâlcea este județul care deține zeci de complexuri de agrement aflate la mare căutare în sezonul estival și nu numai, o parte fiind la îndemâna turiștilor în tot timpul anului.

Cele mai multe se găsesc în stațiunile balneoclimaterice, unde sunt nenumărate bazine cu apă termală sau sărată. Recent, bazinul cu apă sulfuroasă din stațiunea Băile Olănești a fost redeschis după mulți ani și reușește să atragă turiști din diferite zone ale țării, datorită efectelor terapeutice. Relatează Ana Maria Cârstea.

Reporter: Bazinul a fost redat stațiuni după mai multe investiții realizate de administrația locală.

Primar Sorin Vasilache: Această investiție a fost cuprinsă într-un proiect pe care l-am avut cu finanțare din fonduri Phare. Avem un contract de furnizare a apei terapeutice cu o firmă privată. O încălzim cu pompe de căldură. Avem panouri fotovoltaice pentru a putea să fie benefică și pentru a se efectua cura cu apă pentru tratament. Temperatura ajunge la 28-30°.

Reporter: Recomandată îndeosebi celor cu afecțiuni reumatice, apa sulfuroasă din bazinul administrat de primăria Băile Olănești este căutată în această perioadă nu doar de turiști, ci și de localnici.

-: Sunt operată pe coloană și-mi face foarte bine.
-: 12 zile zi de zi. Durerile reumatice se duc.
-: Să vină aici dacă vor să nu îmbătrânească repede, că de îmbătrânit se îmbătrânește.

Reporter: Bazinul cu apă sulfuroasă va funcționa doar pe perioada sezonului estival. /gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iulie