SUA și Marea Britanie au lansat noi atacuri aeriene asupra unor poziții din Yemen, anunță presa afiliată Houthi (Anadolu)

Avioane de luptă americane și britanice au lansat, duminică, noi atacuri aeriene în provinciile Hajjah și Al Hudaydah din Yemen, a anunțat gruparea Houthi.
Cel puțin două atacuri aeriene au vizat zona Buhais din provincia nord-vestică Hajjah, a relatat televiziunea Al-Masirah, afiliată rebelilor houthi. Alte patru atacuri au vizat Ras Issa în districtul Salif din Al Hudaydah din vestul Yemenului, a menționat organismul de presă. Nu au fost furnizate detalii despre victime sau pagube. Nu a existat încă niciun comentariu din partea SUA sau Marea Britanie cu privire la afirmația rebelilor houthi. Atacurile de duminică au avut loc la o zi după ce cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 83 au fost rănite în atacurile aeriene israeliene asupra portului Al Hudaydah, potrivit Ministerului Sănătății condus de gruparea rebelă.
Israelul a revendicat atacurile, spunând că au fost un „răspuns direct” la un atac cu drone lansat vineri de gruparea Houthi asupra orașului Tel Aviv, soldat cu moartea unui israelian și rănirea altor zece. Rebelii houthi au atacat cu rachete și drone nave sub pavilion israelian, operate sau care se îndreaptă spre porturi israeliene în Marea Roșie și în Golful Aden, în solidaritate cu Fâșia Gaza, unde aproape 39.000 de oameni au fost uciși într-o ofensivă devastatoare, începând cu 7 octombrie 2023./cstoica/denisse

(https://www.aa.com.tr/en/americas/us-uk-launch-fresh-airstrikes-on-houthi-sites-in-yemen/3281693 – 21 iulie)