Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a subliniat din nou sprijinul României pentru Ucraina

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a subliniat din nou sprijinul României pentru Ucraina și s-a pronunțat pentru accelerarea asistenței Uniunii Europene, inclusiv militare, acordate Kievului, la reuniunea de luni a omologilor săi europeni. Ministrul de externe a declarat pentru Radio România Actualități că la Consiliul de Externe de la Bruxelles accentul a fost pus și pe susținerea sectorului energetic ucrainean.
Luminița Odobescu: Aşa cum am văzut, este atacat sistematic de către Rusia și la acest subiect am prezentat sprijinul oferit în bilateral de România și am evidențiat că e foarte important să ajutăm pentru a creşte capacitatea Ucrainei de a-şi proteja infrastructura energetică, de a repara și înlocui echipamentele avariate și, evident, de a sprijini în principal cu electricitate Ucraina. Am menționat în context că discuțiile pe care le-am avut la Chişinău, la nivel de miniștri de externe din România, Ucraina și Republica Moldova, unde am abordat și sprijinul necesar în direcția consolidării interconectării în sectorul energetic între aceste ţări.
Realizator: Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a reafirmat sprijinul României pentru formula de pace a președintelui Volodimir Zelenski, capabilă să garanteze o pace justă și durabilă, cu respectarea integrității teritoriale și a principiilor Cartei ONU./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar