Alertă aeriană în nordul județului Tulcea

Autorităţile au emis azi-noapte un mesaj RO-ALERT în nordul judeţului Tulcea, în care se semnala prezenţa dronelor. Avertizarea a fost făcută după ce mai multe drone au fost observate că se apropiau de graniţa română. ISU Tulcea a ţinut să precizeze că nu zone din teritoriul României sunt vizate de aceste aparate, implicate în conflictul ruso-ucrainean.
Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU Tulcea: Mesajul RO-ALERT a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 2:10, mai multe drone care se apropiau de zona de nord a județului Tulcea. Menționăm că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare, trebuie să urmărească indicațiile din mesaj și nu trebuie să intre în panică. Încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse.
Realizator: ISU Tulcea mai precizează că 10 persoane au sunat la 112 pentru a semnala zgomotul produs de mai multe explozii. Au fost şi apeluri prin care oamenii solicitau informaţii, pentru a înţelege ce se întâmplă pe teritoriul ucrainean. /RADOR RADIO ROMÂNIA/eradu