Președintele Senatului și ministrul afacerilor externe au participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (24 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Consolidarea rolului în Uniunea Europeană și NATO și întărirea parteneriatului strategic cu Statele Unite trebuie să rămână repere ale acțiunii diplomației române – a fost mesajul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, pentru participanții la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. El a subliniat că eliminarea controalelor la frontierele terestre și acceptarea României în Spațiul Schengen reprezintă o prioritate, la fel și aderarea la OCDE.
Nicolae Ciucă: Pentru România, OCDE reprezintă o nouă ancoră suplimentară de stabilitate și prosperitate, prin eforturile noastre comune, România să devină cât mai repede membră a Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică.
Realizator: România va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât va fi nevoie, a dat din nou asigurări ministrul de externe, Luminița Odobescu. Ea a afirmat că și Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Bucureștiului.
Luminița Odobescu: Abordarea României este una regională. Dorim ca, atunci când este discutată situația Ucrainei, să fie avută în vedere și Republica Moldova. Viziunea regională a României urmărește transformarea regiunii Mării Negre într-o zonă a păcii, securității și conectivității.
Realizator: „Acțiune diplomatică într-o lume instabilă” este tema Reuniunii Anuale a Diplomației Române care se desfășoară la București, notează reporterul RRA Cătălin Purcaru./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar