Reuniunea anuală a diplomaţiei române, la Bucureşti

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Cristina Dumitrescu – Reuniunea anuală a diplomaţiei române a început miercuri la Bucureşti, iar printre temele care sunt abordate de şefii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României din străinătate şi invitaţii lor se numără diplomaţia economică şi aderarea ţării noastre la OCDE. Reporter: Petruţa Obrejan
Reporter: Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut astăzi diplomaților să promoveze România în relațiile externe și sub aspect economic, susținând că țara noastră este un partener de afaceri de încredere și o destinație atractivă pentru cei care vor să investească aici. El a precizat că numai în acest an avem cele mai mari investiții nete, şi anume 58 de miliarde de lei, iar autoritățile de la București își propun să depășească 110 miliarde de lei până la finalul anului.
Marcel Ciolacu: E important să sprijiniți firmele românești care doresc să și extindă activitatea în alte state. Sunt din ce în ce mai multe şi din ce în ce mai active. O cifră semnificativă în acest sens este cea a exporturilor. Anul trecut, România a exportat în valoare de aproape 93 de miliarde de euro, iar în acest an cu certitudine vom depăși o sută de miliarde de euro.
Reporter: Şi ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, le-a cerut diplomaților români, într-o lume confruntată cu multiple crize, să fie eficienți, rapizi și pragmatici.
Luminiţa Odobescu: Suntem parte ca diplomați a proceselor complexe actuale, având ca obiectiv asigurarea păcii, a stabilității și cooperării la nivel internațional, iar obiectivele noastre au ca rezultat asigurarea securității și prosperității pentru cetățenii români.
Realizator: Reuniunea anuală a diplomației române continuă până vineri, iar printre invitați se numără vicepremierii Marelui Ducat de Luxemburg, Republicii Moldova și Ucrainei./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat