Agenda şedinţei de guvern

Guvernul discută despre organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale din noiembrie și decembrie.

Tot în ședința de astăzi, Executivul urmează să suplimenteze bugetele mai multor ministere și instituții publice, iar pe ordinea de zi se mai află multe proiecte de ordonanță de urgență, printre care și cel privind implementarea programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii Start-Up Nation, ediția 2024. Petruța Obrejan, cu detalii despre agenda ședinței de la Palatul Victoria.

Reporter: Unul dintre proiectele de ordonanță de urgență care astăzi vor fi analizate de membrii executivului în cadrul ședinței săptămânale vizează organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României, dar și pentru Senat și Camera Deputaților.

Tot în analize se vor afla mai multe proiecte de ordonanță de urgență care au în vedere fie domeniul concurenței, fie legea cetățeniei române, fie stabilirea numărului maxim de posturi pentru Institutul Național al Magistraturii sau pentru Școala Națională de Grefieri.

Pe agenda discuțiilor se mai află și un proiect de lege ce va aduce o serie de modificări și completări legii serviciului public de alimentare cu energie termică, iar Ministerul Afacerilor Interne ar urma să beneficieze de o serie de donații ce constau în echipamente și materiale consumabile sau echipamente IT. Tot astăzi vor fi suplimentate și bugetele Ministerelor Cercetării, Mediului, dar și Consiliului Legislativ și Secretariatului General al Guvernului pentru Agenția Națională pentru Sport./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie