Prințul Harry dezvăluie motivul principal al înstrăinării sale de familia regală britanică

Confidenţele prințului Harry… După victoria sa juridică împotriva editorului tabloidului „Daily Mirror” pentru strângerea ilegală de informații, prințul a vorbit despre această afacere și despre bătălia dusă în justiţie împotriva presei.
Ducele de Sussex a vorbit în cadrul unui documentar ITV, numit „Tabloids on Trial”. Potrivit acestuia, dorința de a lupta împotriva metodelor ilegale ale mai multor tabloide britanice pentru acoperirea acțiunilor sale a jucat un „rol central” în ruptura sa cu familia regală.
El a mărturisit: „Ea (bătălia juridică – n.tr.) este un element central. (…) Este ceva care trebuie făcut, dar ar fi bine dacă am face-o în familie. Cred că (…) atunci când ai un rol public, acestea sunt lucruri pe care ar trebui să le faci pentru binele tuturor. Dar, știţi, o fac din motivele mele (…) și asta a cauzat o parte a disputei”.
De câțiva ani, prințul s-a angajat într-o cruciadă legală împotriva presei tabloide pentru încălcarea vieții sale private. (www.lesoir.be – 25 iulie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (26 iulie)