Negocieri în vederea încheierii unui acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, la Roma

La Roma, se întâlnesc mâine şefii serviciilor secrete din Israel, Statele Unite, Qatar şi din Egipt, pentru a continua negocierile în vederea încheierii unui acord de încetare a focului în Fâşia Gaza şi în baza căruia să poată fi eliberaţi ostaticii. Are detalii corespondenta RRA în Italia, Elena Postelnicu:

Reporter: Reuniunea de la Roma nu ar trebui să includă negocieri detaliate cu privire la punctele încă deschise, ci să se concentreze pe identificarea unei strategii pentru a merge mai departe.

Prin urmare, negociatorii israelieni nu speră că se va ajunge la un progres la Roma și se îndoiesc că presiunile liderului de la Casa Albă l-ar fi convins pe premierul israelian să renunțe la unele dintre noile sale cerințe dure. Netanyahu dorește un acord care nu poate fi obținut. În acest moment, el nu este pregătit să cedeze și, prin urmare, s-ar putea să ajungem mai degrabă la o criză a negocierilor decât la un acord, a comentat un oficial israelian.

Nu este însă clar dacă la această întâlnire de la Roma, care, întâmplător sau nu, are loc exact când premierul Giorgia Meloni se află într-o vizită de lucru în China, va asista totuși şi un reprezentant al guvernului italian sau al serviciilor secrete din peninsulă./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iulie