Revine canicula în sudul ţării

Revine canicula în sudul ţării, unde timp de două zile va fi cod galben. Temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat, a declarat pentru postul nostru de radio Oana Păduraru de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Oana Păduraru: În județele vizate de codul galben, maximele termice vor ajunge până la 37 de grade și pe parcursul zilei de duminică, în Banat, Crișana, în estul Munteniei, Moldova și pe alocuri în Transilvania vor fi valori 35-36 de grade, iar luni, în sudul Olteniei sunt de așteptat chiar și valori mai ridicate, până la 38-39 de grade. Totodată, și disconfortul termic va fi în accentuare în cursul după-amiezelor.

Marți putem să spunem că vremea se va răcori în toate zonele țării, astfel că nu vom mai avea temperaturi peste 32-33 de grade, iar la mijlocul săptămânii se mențin valori termice în general sub pragul caniculei, adică sub 35 de grade.

Și abia la finalul săptămânii viitoare ne așteptăm ca din nou temperaturile să fie în creștere, să pătrundă din nou masa de aer cald în zona țării noastre și să ajungem la valori peste 35 de grade, în zonele de câmpie și, desigur, și la un disconfort termic în accentuare./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iulie