Au fost inauguraţi alţi 10 km din autostrada A0 Sud

Realizator: Mihaela Mihai – Încă 10 km din autostrada A0 Sud, în zona nodului rutier cu A2 au fost inaugurați astăzi de premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe cei 10 km de autostradă se va putea circula însă de miercuri. Potrivit premierului, în acest moment în țară sunt în lucru 780 km de autostradă și drum expres și aproximativ 1.500 km de cale ferată.
Reporter – Petruța Obrejan: Fie că sunteți din apropierea Bucureștiului, fie că sunteți din cartierele periferice veți putea ajunge la Constanța, la mare, direct pe autostradă, începând de miercuri, 31 iulie, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu. Acesta, alături de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a inaugurat astăzi încă 10 km din autostrada A0 Sud, lotul 1.
Marcel Ciolacu: Asta înseamnă că din inelul sudic, aproape două treimi este finalizat din A0, peste 20 km mi se pare din inelul nordic. De fapt, în acest moment vor merge pe autostradă direct până la Constanța din zilele următoare. În acest moment, Ministerul Transporturilor are lucru 780 km de autostradă și drum expres, toate sunt șantiere în lucru, și aproximativ 1.500 km de cale ferată.
Reporter: Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că prin inaugurarea acestor 10 km se ajunge la 50 km de autostradă în jurul Bucureștiului, din cei aproximativ 100 km. Ministrul speră ca din toamnă șoferii să poată circula în regim de autostradă de la Pitești la Constanța.
Sorin Grindeanu: Dacă vă veți urca pe autostradă, să spunem la Craiova, fiindcă trebuie să se termine și acele tronsoane, anul acesta, veți putea merge pe autostradă până la Constanța la sfârșitul acestui an./RADOR RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 28 iulie)