De miercuri, se va putea merge la mare doar pe autostradă, din sudul Bucureştiului

De miercuri, se va putea merge la mare doar pe autostradă, din sudul Bucureştiului. Va fi pus în circulaţie încă un tronson de 10 kilometri din autostrada A0, inaugurat ieri de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. În total, din cei 100 de kilometri de autostradă care vor înconjura capitala, jumătate sunt realizaţi, iar din toamnă ar urma să se poată circula numai de autostradă de la Piteşti la Constanţa. Relatează Petruţa Obrejan.
Reporter: Fie că sunteți în apropierea Bucureștiului, fie că sunteți din cartierele periferice, veți putea ajunge la Constanța la mare direct pe autostradă, începând de miercuri, 31 iulie, a dat asigurări premier Marcel Ciolacu. Acesta, alături de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a inaugurat încă 10 km din autostrada A0 Sud lotul 1.
Marcel Ciolacu: Asta înseamnă că din inelul sudic, aproape două treimi este finalizat, din A0, peste 20 de kilometri, mi se pare, din inelul nordic. De fapt, în acest moment vom merge pe autostradă direct până la Constanța din zilele următoare. În acest moment Ministerul Transporturilor are în lucru 780 de km de autostradă și drum expres, toate sunt șantiere în lucru și aproximativ 1.500km de cale ferată.
Reporter: Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că prin inaugurarea acestor 10 km se ajunge la 50 km de autostradă în jurul Bucureștiului din cei aproximativ 100 de km. Ministrul speră ca din toamnă șoferii să poată circula în regim de autostradă de la Piteşti la Constanța.
Sorin Grindeanu: Dacă vă veți urca pe autostradă, să spunem la Craiova, fiindcă trebuie să se termine şi acele tronsoane anul acesta, veți putea merge pe autostradă până la Constanța, la sfârșitul acestui an./RADOR RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI//gpodea