Comunicat de presă Asociația SINAPTICA – Proiectul „Cultură, Oameni și Natură”

Asociația SINAPTICA, alături de partenerii Comuna Isverna și Complexul Național Muzeal „ASTRA”, anunță prima tabără de voluntariat, în perioada 31 iulie – 10 august 2024, organizată în comuna Isverna, județul Mehedinți, în cadrul proiectului „Cultură, Oameni și Natură”.

Pe durata acestei tabere, voluntari din România și din străinătate, alături de experți români și străini, împreună cu o echipă a CNM „ASTRA”, vor identifica și documenta elemente de referință ale peisajului cultural din nordul județului Mehedinți, care vor prezentate într-o expoziție de fotografie și în filme de promovare pe canalul Youtube al Asociației „SINAPTICA”.

Pe lângă aceste activități, voluntarii vor participa la activități de amenajare, ca spațiu pentru activități culturale și centru de studiere a peisajului cultural, a unei școli vechi din Turtaba, comuna Isverna.

Prin intermediul acestui proiect, partenerii urmăresc să realizeze o mai bună promovare a peisajului cultural, de o extraordinară valoare, din Podișul și Munții Mehedinții. Prin activitățile care vor fi realizate, se dorește ca autoritățile publice locale și oamenii din comunitățile acestei zone să conștientizeze că valorificarea resurselor naturale și culturale existente se poate realiza, în primul rând, prin modalități durabile, care să ofere un turism de înaltă calitate, cu respectarea și păstrarea caracterului de unicat al întregii zone.

Pentru informații actualizate despre activitățile din această tabără, puteți urmări pagina de Facebook a proiectului, la adresa:

https://web.facebook.com/cuomna

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă puteți adresa domnului Ionică Pîrvu, coordonatorul proiectului, prin e-mail, la adresa:

pirvu.ionica@sinaptica.ro
sau la tel. 0723996657

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

RADOR – 30 iulie