Sighişoara va avea centură ocolitoare

Sighişoara este mai aproape de momentul în care poate deveni primul municipiu din judeţul Mureş cu centură ocolitoare.

Ieri, în cadrul Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov a fost prezentată o primă formă a proiectului pentru construirea variantei de ocolire Sighişoara.

Reporter: În cadrul comisiei au fost discutate toate detaliile legate de viitoarea centură, urmând ca în maximum 10 zile proiectantul să revină cu o variantă adaptată la cerințele beneficiarului. Primarul Sighișoarei este optimist și spune că în paralel se va mai derula o investiție direct legată de șoseaua ocolitoare.

Iulian Sîrbu: Eu spun că în luna septembrie vor începe lucrările. Deja am primit studiul de fezabilitate pentru un alt proiect care se leagă de șoseaua de centură, și anume podul de legătură între cartierele Târnava II și Viilor către Lacroix, în partea cealaltă, și cu drumul de legătură până la șoseaua de centură. Vreau aceste două proiecte să fie puse în execuție simultan, pentru că așa vom reuși să scoatem și traficul greu de pe strada Viilor și din cartierul Târnava II complet.

Reporter: Acum doi ani a semnat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov contractul în valoare de peste 257 de milioane de lei, cu o asociere de companii în vederea realizării variantei de ocolire Sighișoara. Durata de execuție este de 14 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Șoseaua va avea o lungime de puțin peste 13 km și câte o bandă pe sens./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 iulie