În Franţa, la Jocurile Olimpice, sportivii şi spectatorii se confruntă cu un val de căldură

În Franţa, Jocuri Olimpice se desfăşoară cu temperaturi ridicate şi disconfort termic.

Corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman, ne spune că sportivii şi spectatorii au de înfruntat un obositor val de căldură, în special în zonele de concurs în aer liber, neacoperite.

Reporter: Între 39 și 41°C au fost înregistrate în numeroase puncte din jumătatea de sud a Franței. Un reactor nuclear a fost integral oprit, pentru a nu încălzi și mai tare apele fluviului din apropiere, ajunse deja la 28 de grade.

Neobișnuit de cald a fost și la Paris, 36 de grade. Grea misiune pentru sportivi, chiar dacă mulți dintre ei spun că s-au antrenat în camere bine încălzite pentru a fi adaptați și la situația de concurs pe vreme de caniculă. Nu la fel de antrenați sunt și spectatorii.

După furtunile și ploaia din timpul nopții, din nord și est, episodul canicular va mai scădea acolo în intensitate, însă temperaturile se mențin ridicate: 32 de grade la Paris astăzi și avertizare de furtună. Canicula va continua să se manifeste în mai multe zone ale Franței, abia mâine seară fiind așteptată o ușoară răcorire./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie