Incendiu de amploare la Roma

La Roma, în zona colinei Monte Mario, lângă Tribunalul din Piazzale Clodio a izbucnit un incendiu de proporţii. Autorităţile au evacuat deja patru clădiri, 40 de persoane de la Observatorul Astronomic și sediul RAI din via Teulada.
Emisiunea Estate in Diretta, difuzată de postul Rai1, a fost suspendată și lucrătorii birourilor televiziunii publice din via Goiran, via Gomenizza, via Novaro au fost invitați să părăsească sediul companiei ca măsură de precauție.
O coloană mare de fum s-a ridicat și este vizibilă în mare parte din zonă. Din cauza incendiului, au fost închise circulaţiei zonele Lungotevere Oberdan, Lungotevere della Vittoria, via Giuseppe Faravelli și via dei Cavalieri di Vittorio Veneto în direcția Piazzale Clodio. La fața locului se află echipe de pompieri și voluntari de la asociațiile de protecție civilă.
„Făcările erau deja mari la începutul după-amiezii, am văzut coloana de fum, neagră și densă, apoi am auzit explozii. Ne-am speriat și am ieșit în stradă”, povestesc câţiva locuitori din Monte Mario care au ieşit pe străzi de teama incendiului de pe deal şi care le ameninţă casele. La fața locului se află și primarul Romei, Roberto Gualtieri./cpaunel//gpodea

(www.rainews.it- 31 iulie)