Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi finalizat anul acesta

Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi finalizat anul acesta. Sunt încă 17 kilometri care se vor adăuga celor 77 care sunt deja gata, din această şosea de mare viteză, a spus astăzi la Craiova premierul Marcel Ciolacu.

El a vizitat împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şantierele de pe tronsoanele 1 şi 4 ale drumului expres, iar după-amiază vor ajunge pe Valea Oltului pentru a vedea care mai este stadiul lucrărilor de defrişare ce au închis drumul naţional. Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile şi are detalii în Radiojurnal.

Reporter: Investițiile în infrastructură sunt cele mai importante, întrucât se multiplică cel mai repede în economie, susține premierul Marcel Ciolacu, precizând că drumul expres dintre Craiova și Pitești este un exemplu în acest sens și ulterior, la fel va fi și Craiova – Constanța.

Marcel Ciolacu: O veste bună, se pare că vor fi finalizați anul acesta cei 17 km care erau primul tronson. Sunt 77 km din acest drum expres între Craiova și Pitești, deja finalizați, rămânând ultimul tronson, tronsonul patru, unde sperăm să închidem cât mai repede. Este unul dintre drumurile care se multiplică cel mai mult în economie, are un coeficient de multiplicare de unu la opt.

Reporter: Și ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea că și după alegeri, indiferent de rezultatul acestora și de culoarea guvernului, transporturile trebuie să rămână o prioritate, pentru că acestea vor genera dezvoltarea economică ulterioară a țării noastre.

Sorin Grindeanu: Ca progres în teren, pe acest lot suntem undeva la 80%. Am avut o discuție și cu cei care se ocupă și de lotul 4. Sunt cei care au făcut și lotul 2 și lotul 3. Și știți că e o companie românească serioasă care își face treaba. Sunt optimist că în această toamnă vom avea drumul expres dat în circulație./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 iulie