Ministerul de Externe al Israelului a cerut tuturor reprezentanțelor din străinătate ale statului să ia măsuri suplimentare de vigilență

Gruparea libaneză Hezbollah a lansat azi-noapte zeci de rachete Katiuşa asupra părţii de nord a Israelului, mare parte doborâte de scutul de apărare israelian. Presa israeliană anunţă că au existat însă şi explozii la sol care au provocat incendii. La rândul său, armata israeliană a anunţat că a ucis într-un atac cu dronă un responsabil Hazbollah care coordona activitatea militară din sudul Libanului.

De asemenea, israelienii au bombardat o clădire din oraşul Gaza unde spun că funcţiona un centru de comandă al organizaţiei palestinene Hamas. Acţiunile au loc pe fondul temerilor în creştere faţă de un război extins în regiune. Corespondentul RRA Ion Ştiubea transmite de la Ierusalim.

Reporter: Ministerul de Externe al Israelului a cerut tuturor reprezentanțelor din străinătate ale statului să ia măsuri suplimentare de vigilență, dată fiind temerea că Iranul va încerca să lovească funcționari israelieni din ambasade și consulate sau chiar simpli cetățeni israelieni, care se găsesc în imposibilitatea de a reveni în țară din cauza anulării a sute de zboruri către Israel.

Delegația iraniană la ONU a încercat să adauge un plus de amenințare la adresa Israelului, declarând că organizația Hezbollah va ataca pe un front extins și adânc în interiorul țării, ca urmare a lichidării la Beirut a numărului doi al organizației, Fuad Shukr, cel care era supranumit și ‘șeful statului major al Hezbollah’, responsabil cu arsenalul rachetelor de mare precizie.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării al Statelor Unite a comunicat că Washington-ul va trimite forțe suplimentare în Orientul Mijlociu în vederea restrângerii posibilității ca actualul conflict să degenereze într-un război regional./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 august