LA LIBRE BELGIQUE: Mircea Lucescu preia conducerea echipei României după 38 de ani

Mircea Lucescu a revenit marți în funcția de selecționer național al echipei de fotbal a României. În vârstă de 79 de ani, antrenorul s-a mai ocupat echipa națională în țara sa în 57 de meciuri între 1981 și 1986. Treizeci și opt de ani mai târziu, misiunea sa este să se califice la Cupa Mondială din 2026 din Statele Unite, Canada și Mexic.

Îi urmează lui Edward Iordănescu care a părăsit acest post după eliminarea în optimile de finală de la Euro 2024 din Germania, 3-0 împotriva Ţărilor de Jos, pe 2 iulie.

Lucescu a avut o carieră bogată de antrenor la cluburi precum Inter Milano, Galatasaray, Besiktas, Shakhtar Donețk, Zenit St Petersburg și Dinamo Kiev. A părăsit acest ultim club în noiembrie 2023.

Palmaresul său cuprinde nouă titluri ucrainene (opt cu Şahtior, unul cu Dinamo Kiiv), două titluri turcești (unul cu Galatasaray, unul cu Besiktas), Cupa UEFA (cu Şahtior) și Supercupa Europei (cu Galatasaray).

https://www.lalibre.be/dernieres-depeches/2024/08/06/mircea-lucescu-reprend-la-roumanie-en-charge-38-ans-plus-tard-T2MRMOBDMJCJZH7LE472JIYW64/

Traducere: Gabriela Sîrbu

LA LIBRE BELGIQUE (Belgia) – 6 august