În Bavaria s-a decis renunţarea la faxuri

Funcţionarii din Bavaria, Germania, nu vor mai putea trimite faxuri în viitorul apropiat. Acolo s-a decis că, odată cu dezvoltarea managementului electronic al documentelor, aceste dispozitive nu mai sunt necesare.

Faxul este o tehnologie pentru trimiterea și primirea de imagini statice (fotografii scanate și text) printr-o linie telefonică. Avântul tehnologiei fax a avut loc la sfârșitul anilor 1970, când numeroși producători ai acestor dispozitive au intrat pe piață. Faxul modern concurează cu e-mailul și cu alte mijloace de transmitere a fișierelor grafice. Activitatea de renunţare la fax a început în noiembrie 2023. De atunci, numărul acestor dispozitive din instituţiile guvernamentale a fost redus la jumătate – de la 3.766 la 1.869.

Dacă, în cele din urmă, nu va mai exista niciun aparat de fax în birouri, Bavaria va deveni primul land german cu instituţii guvernamentale fără astfel de dispozitive. Posibilitatea de renunţare la fax este analizată și în Bundestag (Parlamentul german).

Menţionăm că ţările europene trimit tot mai des în istorie articole care au fost populare în trecut, dar care se dovedesc inutile în ziua de astăzi. După cum a scris Europulse, Germania a renunţat deja la cabinele telefonice./ssirbu/ddaniela

В Баварии (Германия) решили отказаться от факсов

www.euro-pulse.ru – 7 august