Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia cu privire la o nouă campanie de phishing

Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia cu privire la o nouă campanie de phishing, tentative de înşelăciune care folosesc identitatea poştei.

În ultimele zile, au fost raportate numeroase cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS ce par a fi de la Poşta Română, solicitându-le destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale ce ar fi necesare livrării unui colet. Mesajele conţin un link care redirecţionează utilizatorii către un website ce imită vizual pagina oficială a companiei, cu scopul de a colecta informaţii sensibile, cum ar fi date personale sau detalii financiare.

Recomandarea generală este să nu se dea curs acestei solicitări. Cei care primesc astfel de mesaje sunt sfătuiţi să nu acţioneze impulsiv, să citească textul cu atenţie şi să verifice dacă există detalii care par suspecte sau neobişnuite. Orice link dintr-un SMS care solicită informaţii personale trebuie considerat suspect.

Poşta Română subliniază că nu solicită niciodată clienţilor să furnizeze informaţii bancare confidenţiale, numere de card sau coduri PIN şi nici nu cere efectuarea de plăţi online ale unor taxe de livrare. Orice astfel de incident trebuie raportat către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică./astanimir/dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 august