Directorul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Capitală, dr. Bogdan Socea, şi-a anunţat demisia

Directorul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Capitală, dr. Bogdan Socea, şi-a anunţat demisia din funcţie, pe fondul scandalului generat de ancheta penală privind cazul morţilor suspecte de la ATI.

Într-o postare pe internet, medicul aminteşte că ministrul Sănătăţii şi premierul au afirmat în ultimele zile că această demisie se impune şi afirmă că a luat decizia pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în instituţia pe care a condus-o. Dr. Bogdan Socea mai afirmă că reprezentanţii spitalului sunt angajaţi pe deplin în cooperarea cu autorităţile competente pentru a clarifica situaţia şi precizează că fiecare detaliu al acestor evenimente a fost investigat intern, pentru a identifica eventualele deficienţe şi a implementa măsurile necesare.

El adaugă că recent au fost demarate o serie de acţiuni pentru a îmbunătăţi calitatea şi siguranţa serviciilor medicale. De asemenea, a fost iniţiată o revizuire a tuturor protocoalelor şi procedurilor din secţia de Terapie Intensivă.

Vă reamintim, două doctoriţe de la secţia ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon” au fost arestate preventiv sub acuzaţia de omor calificat şi tentativă de omor, pentru că ar fi provocat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă./astanimir/dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 august