Social-democraţii au stabilit ultimele detalii înaintea Congresului din 24 august

Social-democraţii au stabilit, astăzi, ultimele detalii înaintea Congresului din 24 august.

Astfel, candidaturile la preşedinţia PSD şi moţiunile cu care competitorii se vor prezenta în faţa delegaţilor, pot fi depuse până pe 22 august. La Congres va fi validat şi candidatul PSD la funcţia supremă în stat. Are detalii Cătălin Purcaru:

Reporter: Liderul social-democrat Marcel Ciolacu își dorește o echipă de conducere extinsă și solidă, astfel încât vor fi înființate patru noi funcții de vicepreședinți. În privința unei candidaturi la prezidențiale, Marcel Ciolacu va discuta cu fiecare lider de organizație județeană, iar ulterior ar urma și un anunț. El spunea că până în prezent niciun independent nu și-a exprimat dorința de a candida din partea social-democraților.

Marcel Ciolacu: Am avut cu colegii mei această discuție. Cu toții am lăsat această portiță deschisă. Până în acest moment, și am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social Democrat.

Reporter: Un independent poate candida din partea PSD, dacă are sprijinul unei filiale a partidului. O premieră la congresul din 24 august va fi modul cum vor vota delegații, spunea purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romășcanu.

Lucian Romășcanu: Se va vota președintele – electronic pe telefonul mobil, în baza unui cod QR individual pe care l-am primit fiecare delegat pe spatele legitimaţiei de delegat – iar acest vot se va închide în 15 minute cu rezultat, cu tot, ceea ce lasă timp la dispoziție pentru lucrări.

Reporter: 22 august este termenul limită pentru depunerea moțiunilor în ceea ce privește alegerea președintelui PSD./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 august