Din cauza secetei, în multe localități se mențin restricțiile în alimentarea cu apă

Seceta pune presiune pe multe localități. În prezent sunt peste 400 în care se mențin restricțiile în alimentarea cu apă.

Cele mai afectate județe sunt Botoșani, Iași, Vrancea, Neamț, Gorj și Bacău. Reprezentanții Apelor Române fac în continuare apel la populație să utilizeze rațional apa. Care este situația în județul Giurgiu, ne spune corespondenta RRA Marcela Petcu.

Reporter: În Gogoșari, Rălești, Drăghiceanu, Izvoru, Malu și Vedea, alimentarea cu apă este asigurată cu restricții, spun localnicii.
-: Ziua nu avem până la ora 6:30-7:00.

Reporter: De unde luați apă?
-: Păi, mă asigur de seara.
-: De la 00:00 până pe la 5:00 dimineața. Se irigă mult și a fost secetă și scad puțurile.

Reporter: Și asta deoarece rezervele de apă sunt în scădere, după cum spune purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale Argeș-Vedea, Ana-Maria Dulică.

Ana-Maria Dulică: Conform prognozelor hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în lunile august, septembrie și octombrie, regimul hidrologic în bazinul hidrografic Argeș-Vedea se va situa la valori cuprinse între 30 până la 50% din mediile multianuale lunare.

Reporter: Specialiștii Apelor Române recomandă ca apa pentru băut să fie folosită doar în acest scop, iar pentru celelalte activități casnice să se apeleze, acolo unde este posibil, la alternative./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 august