Apa și sucurile ținute în soare sau în căldură se depreciază de trei ori mai repede decât la temperatura indicată de producător

Apa și sucurile ținute în soare sau în căldură se depreciază de trei ori mai repede decât la temperatura indicată de producător, avertizează specialiștii în chimie alimentară. În urma controalelor efectuate, inspectorii de la Protecția Consumatorului din Dolj au descoperit sute de nereguli, după cum relatează corespondentul RRA Florin Firu.
Reporter: Comisarii au verificat 40 de operatori economici. Din cauza neregulilor găsite, au fost date amenzi și au fost oprite de la vânzare produsele cu probleme, a declarat comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj, Ilarian-Cosmin Şomîcu:
Ilarian-Cosmin Şomîcu: Principalele deficienţe identificate au fost cele privind modul de depozitare a produselor direct sub acţiunea razelor solare, precum şi nerespectarea indicațiilor producătorilor cu privire la temperaturi și regimul de depozitare a acestora.
Reporter: Evitarea achiziționării produselor ambalate în recipiente de plastic expuse la vânzare în soare este prima din recomandările adresate consumatorilor de către Comisariatul Județean Dolj.
Ilarian-Cosmin Şomîcu: Noi recomandăm consumatorilor să manifeste o atenție sporită la temperaturi la care acestea urmează să fie depozitate chiar și după cumpărare și să nu fie lăsate pe perioade îndelungate în mașini sau alte locații în care temperatura poate fi mare şi poate deteriora produsele. /RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI , 11 august