Iaşi: Preotul Damaschin organizează încă o ediţie a Festivalului Inimii pentru ajutorarea a 10.233 de copii săraci

Un preot din Iaşi organizează, pentru al treilea an consecutiv, în perioada 15-18 august, un Festival al familiei – Inimo, din dorinţa de a ajuta peste 10.000 de copii să meargă la şcoală.

Preotul Dan Damaschin, paroh la biserica din curtea celei mai mari maternităţi din zona de est a ţării, Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă”, a declarat, pentru AGERPRES, că Festivalul Inimo este organizat pentru a susţine cauza copiilor şi familiilor aflate în dificultate. Potrivit sursei citate, în perioada 15-18 august, copiii cât şi pentru persoane de toate vârstele pot participa la spectacole de la circ, muzică populară, muzică de cameră, concerte pop, rock. Accesul la fiecare spectacol sau concert se va face pe bază de donaţii. Banii vor fi cheltuiţi pentru a îmbrăca şi pentru a cumpăra ghiozdane şi rechizite pentru copiii care trebuie să meargă la şcoală.

„La acest festival, ne propunem mai întâi de toate să adunăm cât mai multe daruri şi donaţii financiare pentru a pregăti pentru şcoală cei 10.233 de copii. Festivalul Inimo este festivalul familiei, copilăriei, festivalul vieţii şi al faptelor bune. Anul acesta la festivalul va fi organizat pe stadionul Universităţii de Ştiinţele Vieţii. În cele câteva zile sunt invitaţi cei mai apreciaţi artişti din România şi din Republica Moldova, dar şi oamenii dornici de a se bucura şi a face foarte bune. Printre formaţiile şi artiştii de renume care vor urca pe scena Festivalului Inimo sunt maestrul Nicolae Botgros şi orchestra Lăutarii, Filarmonica de Stat Moldova din Iaşi, Connect-R, Voltaj, Horia Brenciu, Ştefan Bănică. De asemenea, pe scenă vor urca Andreea Marin, Dan Negru şi Alex Dima”.

Preotul Dan Damaschin şi Asociaţia „Glasul Vieţii” au întocmit şi publicat online o bază de date cu numele, vârsta dar şi detalii despre mărimea articolelor vestimentare şi de încălţăminte, în aşa fel încât să le permită celor interesaţi să sprijine direct un anumit copil./ddaniela

RADIO IAŞI – 12 august