Poşta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor din 16 august

Poşta Română va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor, din 16 august, a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, urmând ca documentele să ajungă la beneficiari până la finalul lunii.

Poştaşii le vor înmâna doar titularilor acestor drepturi, iar pensionarii au obligaţia să semneze de primire. Cei care nu vor fi acasă le vor putea ridica de la sediile oficiilor poştale şi apoi, de la casele teritoriale de pensii. Dacă la recalculare, pensia este mai mică decât înainte, beneficiarii vor rămâne cu pensia cea mai avantajoasă, potrivit legislaţiei în vigoare, spune directorul adjunct al Casei de Pensii Timiş, Melinda Szoke:

Melinda Szoke: Toate pensiile aflată în plată se mențin. Deciziile pot să fie de toate tipurile, și de creștere, și de menținere, și de scădere. Nu o să se trezească pensionarul nostru în luna septembrie cu un cuantum mai mic de pensie față de luna august. Termenul de contestare este 45 de zile de la comunicare, dar, recomandăm, dacă au întrebări în legătură cu aceste decizii, prima dată să se adreseze către noi, pensionarii.

Realizator: Casa Naţională de Pensii a precizat că după această etapă şi până pe 15 septembrie urmează livrarea pensiilor. Ulterior, beneficiarii au termen până în februarie pentru a depune o adeverinţă, dacă doresc includerea în pensie a veniturilor nepermanente obţinute înainte de aprilie 2001, cum sunt primele, sporurile, acordul global sau al 13-lea salariu./amirea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 august