Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a depus la Parchetul General o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila şi a doi membri din Corpul său de Control

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a depus la Parchetul General o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila şi a doi membri din Corpul său de Control.

Potrivit lui Emanuel Ungureanu, plângerea are ca obiect ordinul de ministru pe care Alexandru Rafila trebuia să-l emită în vederea efectuării unui control complex, pe baza legilor în vigoare, la Secţia ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Emanuel Ungureanu: Sunt doi funcționari care, cu neglijență și comițând fapta de abuz în serviciu, au refuzat practic să facă un control conform Legii 95 a unei Hotărâri de Guvern și a modului în care este reglementată activitatea acestui Corp de Control pe mai multe ordine de ministru. Domnul Rafila se face vinovat de abuz în serviciu și de neglijență în serviciu. Sunt fapte foarte grave care au atentat și atentează în continuare la siguranța pacienților din Spitalul Sfântul Pantelimon.

Realizator: Plângerea a fost formulată în contextul anchetei asupra deceselor suspecte de la începutul lunii aprilie, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon. În acest moment, una dintre doctoriţele arestate în această investigaţie pentru omor a fost dusă la Parchet pentru a fi prezentă la percheziţia telefonului personal, precizează redactorul RRA, Diana Surdu./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 august