Două importante contracte de investiţii au fost semnate la Palatul Victoria

Două importante contracte de investiţii au fost semnate, astăzi, la Palatul Victoria. Este vorba de modernizarea Bazei sportive olimpice de la Izvorani şi refacerea planşeului din Piaţa Unirii din Bucureşti. Valoarea totală a acestora este de aproape 900 de milioane de lei.

Reporter: Petruţa Obrejan – Evoluția antreprenoriatului românesc, competitivitatea lui pe o piață deschisă este o certitudine, spunea astăzi premierul Marcel Ciolacu, chiar prin adjudecare celor două contracte. Potrivit acestuia, România trebuie să investească atât în sportul de performanță, cât și în cel de mase și, în același timp, refacerea planșeului de la Piața Unirii este mai mult decât necesară, întrucât este un nod vital pentru siguranța celor aflați în trafic, dar și pentru întreaga zonă.

Marcel Ciolacu: Știu că nu este un proiect ușor. În plus, pe parcursul lucrărilor vom avea o perioadă de restricții de trafic, de aceea este esențial ca lucrările să fie realizate rapid și în termene stabilite.

Reporter: Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a explicat că prin alocarea resurselor financiare de către Guvern se va rezolva una dintre cele mai mari provocări ale infrastructurii Bucureștiului și chiar din centrul Capitalei.

Daniel Băluță: Experții au semnalat la timp cât de gravă este provocarea generată de starea planșeului Unirii, iar responsabilitatea noastră este de a găsi rapid cea mai bună și durabilă soluție.

Reporter: Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, este convins că proiectul de refacere și modernizare a bazei de la Izvorani va permite îmbunătățirea performanțelor sportivilor noștri.

Mihai Covaliu: Familia olimpică, lumea sportivă din România așteaptă de mult acest proiect și suntem bucuroși că infrastructura pentru sport începe să devină din ce în ce mai performantă, tocmai pentru a îmbunătăți rezultatele sportivilor români și reprezentarea României în lume./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 august