Universul operei lui George Enescu poate fi explorat într-un mod inedit

Universul operei lui George Enescu poate fi explorat într-un mod inedit, cu ajutorul tehnologiei moderne. Astăzi au loc în Bucureşti patru proiecţii ale unui program multimedia, care oferă o lume virtuală ce are în centru o lucrare emblematică a marelui compozitor.

Proiectul video „George Enescu – Poema Română: Immersive Experience” a fost prezentat în această dimineaţă de ARTEXIM, organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, pentru a marca Ziua Enescu, la împlinirea a 143 de ani de la naşterea compozitorului.

La Muzeul de Artă Imersivă – MINA, Museum of Immersive New Art, de pe strada George Constantinescu, în zona Pipera, prima proiecţie începe la ora 17:00, urmată de alte trei, la fiecare 35 de minute. Accesul este gratuit, în limita locurilor din sală şi este necesară o rezervare.

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se va desfăşura anul viitor, între 24 august şi 21 septembrie şi va aduce, pe lângă cele șase serii de concerte tradiţionale, o componentă dedicată interdisciplinarităţii artistice, transmite reporterul RRA, Mihaela Helmis./astanimir/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 august