Primul ministru al Consiliului de Stat al R.P.Chineze a sosit în Rusia

Primul ministru al Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Qiang, a sosit la Moscova, unde va lua parte la cea de-a 29-a întâlnire regulată a prim-miniștrilor din China și Rusia. În cursul vizitei în Federaţia Rusă se va întâlni, de asemenea, cu președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, transmite corespondentul RIA – Novosti.

După cum a comunicat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al R.P.Chineze, Mao Nin, în intervalul 20-23 august Li Qiang va vizita Rusia și Republica Belarus. Serviciul de presă al Guverului Federației Ruse a comunicat că vizita în Rusia a primului ministru chinez va avea loc în intervalul 20-22 august. După cum a remarcat Mao Nin, în cursul vizitei în Federaţia Rusă, Li Qiang va face schimb de păreri cu primul ministru Mihail Mișustin în legătură cu colaborarea ruso-chineză și va discuta probleme de interes comun.

La rândul său, Cabinetul de Miniștri al Federaţiei Ruse a comunicat că la finalul întâlnirii este planificată semnarea a mai multor documente interguvernamentale și interdepartamentale și a adăugat că în cursul convorbirilor se vor discuta aspecte ale extinderii colaborării în domeniile economico-comercial și cultural-umanitar, precum și lansarea unor proiecte comune în industrie, energie, agricultură, transport. /snicolau/csimion

www.ria.ru – 20 august