Guvernul va adopta mai multe acte normative

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă care le va permite autorităţilor locale să se împrumute de la bănci pentru a cumpăra gaze naturale necesare producerii de energie termică în această iarnă. De asemenea, printr-o hotărâre, guvernul va stabili bugetul pentru anul viitor al programului de distribuţie de legume, fructe şi lapte în şcoli.
Guvernul va permite autorităţilor publice locale să garanteze împrumuturi bancare pe care le vor face producătorii de energie din subordinea lor, pentru a putea să cumpere gaze naturale cu care să producă energie termică pentru iarna următoare. Ordonanţa de urgenţă nu impune o valoare maximă a dobânzii cu care să se împumute producătorii de energie termică şi nici o sumă maximă pe care să o împrumute, pentru că fiecare autoritate publică în parte ştie câtă energie termică trebuie să furnizeze locuitorilor săi.
Printr-un alt act normativ, guvernul va aproba bugetul pentru programul de distribuire a legumelor, laptelui şi fructelor în şcoli pentru anul şcolar 2024-2025. Tot în domeniul educaţiei, executivul va suplimenta bugetul ministerului de resort cu 40 de milioane de lei pentru definitivarea a şapte cămine studenţeşti, care se află în diferite stadii de execuţie, de la universităţi precum cea de Vest din Timişoara, de la Oradea şi Politehnica din Bucureşti.
Şi bugetul Ministerului Transporturilor se va suplimenta, pentru a moderniza spitalele din subordinea sa de la Timişoara şi Sibiu.
Pe ordinea de zi, în analiză se mai află şi două acte normative care stabilesc bugetul şi condiţiile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor în acest an./ilixandru/cvanator

RADOR RADIO ROMÂNIA – 21 august