Mesajul emoționant de adio transmis de Eriksson: „Vă mulțumesc pentru tot, a fost fantastic. Aveți grijă de viața voastră și zâmbiți”

„Am avut o viață frumoasă, da. Cred că toți ne temem de ziua în care murim. Dar viața înseamnă și moarte. Sper că până la urmă oamenii vor spune, da, a fost un om bun, dar nu toată lumea va spune asta”. Așa începe emoționantul mesaj de rămas-bun transmis de Sven Goran Eriksson, bolnav de cancer pancreatic, pronunțat în documentarul „Sven” de pe Amazon Prime Video. „Sper că vă veți aminti de mine ca de un tip pozitiv, care a încercat să facă tot ce a putut. Să nu vă pară rău, zâmbiți. Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, public, a fost fantastic. Aveți grijă devoi și aveți grijă de viața voastră. Și trăiți-o. La revedere”.
„Boala mea este o condamnare, dar încerc să nu mă gândesc la asta și să merg înainte în cel mai bun mod posibil. Acum trebuie să lupt cât de mult pot. Viaţa este foarte frumoasă”. Astfel, în urmă cu șapte luni, Sven Goran Eriksson dezvăluia într-un interviu că are cancer terminal la pancreas, care i-ar fi permis să trăiască aproximativ un an. După acel anunț, fostul antrenor a vizitat cluburile care l-au primit de-a lungul carierei: de la Sampdoria până la Lazio, pentru a primi căldura oamenilor săi. Nu numai în Italia: unul dintre visurile lui a fost întotdeauna să antreneze – chiar și pentru un singur meci – Liverpool. Zis și făcut: echipa l-a invitat la meciul de caritate împotriva lui Ajax, rezervându-i o primire emoționantă. (www.ilfattoquotidiano.it – 22 august)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (22 august)