Nou tren de noapte Bruxelles-Veneția: Cele nouă orașe ale rutei, costul și modalitățile de rezervare

Boom-ul trenurilor de noapte continuă cu lansarea unei noi legături în Europa, în 2025.
European Sleeper a anunțat un serviciu sezonier, care va traversa Europa de la Marea Nordului la Marea Adriatică, trecând prin nouă orașe diferite.
Grupul feroviar afirmă că ruta a fost aleasă pentru a se adapta sărbătorilor de iarnă, city break-urilor și Carnavalului de la Veneția, care se desfășoară între 22 februarie și 4 martie anul viitor.
Iată tot ce știm despre când va intra în funcțiune și unde va duce pasagerii.
Potrivit European Sleeper, noul tren de noapte a fost creat „ca răspuns la cererea mare de călătorii pentru sporturile de iarnă, opțiunile de ședere în oraș și lipsa conexiunilor feroviare adecvate”.
Traseul va începe de la Bruxelles și se va termina la Veneția, o nouă destinație pentru compania belgiano-olandeză. Călătoria nocturnă va duce pasagerii prin Belgia, Țările de Jos, Germania și Austria, înainte de a se încheia în Italia.
Pe parcursul traseului, trenul va opri în Anvers, Rotterdam, Utrecht, Köln, Munchen, Innsbruck și Verona.
„Pasagerii vor putea urca la bordul trenului nostru din Belgia și Țările de Jos și se vor putea relaxa în confortul vagonului restaurant, în timp ce trenul îi transportă prin Germania și Austria și Alpi, terminând a doua zi în orașele istorice Verona și Veneția”, spune Chris Engelsman, co-fondatorul European Sleeper.
Oprirea de la Innsbruck, poarta de intrare în Alpii austrieci, își propune să faciliteze vacanțele de sporturi de iarnă.
Călătoria inaugurală va pleca de la Bruxelles pe 5 februarie 2025.
Serviciul va fi activ aproximativ de două ori pe săptămână în lunile februarie și martie și va dura aproximativ 15 ore.
„Acest orar este adaptat vacanțelor școlare și sezonului de vârf al sporturilor de iarnă și oferă o opțiune de călătorie durabilă și plăcută la faimosul carnaval de la Veneția”, afirmă Engelsman.
„Acest lucru marchează o nouă etapă importantă pentru European Sleeper și pentru confortul de a călători noaptea în Europa într-un mod mai durabil”.
European Sleeper încă definitivează cu autoritățile orele de plecare și de sosire și va anunța orarul în curând.
De asemenea, informațiile despre prețurile biletelor ar trebui să fie făcute publice în curând.
Rezervările se vor deschide oficial pe 1 septembrie. Serviciul va fi disponibil pentru rezervare și prin partenerul Green City Trip, un tour operator atent la mediul înconjurător, cu sediul în Ţările de Jos. (www.euronews.it – 22 august)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (22 august)