Reuniunea social-democraţilor într-un congres ordinar

Realizator: Cristian Bâcâin – Social-democrații se reunesc astăzi, de la ora 10:00 într-un congres ordinar, pentru alegerea noii echipe de conducere și desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale. Actualul lider, Marcel Ciolacu, vine pentru un nou mandat de președinte al PSD, cu o echipă lărgită de conducere care include tineri cu rezultate bune la ultimele alegeri și nume noi, precum Elisabeta Lipă și Florin Jianu. Tot el este singurul social-democrat care a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al țării.

Reporter: Alexandra Cristea – Moțiunea cu care se va prezenta Marcel Ciolacu în fața colegilor include, pe lângă programul politic, o echipă de conducere cu 21 de posturi, respectiv: un președinte, un secretar general, doi prim-vicepreședinți, un președinte al Consiliului Național, opt vicepreședinți regionali și opt vicepreședinți pe domenii de activitate.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: Este evident că a existat și o discuție privind campania care va urma. Sigur că primul pas și cel mai important este validarea domnului Marcel Ciolacu ca președinte al Partidului Social Democrat și, sigur, ca reprezentant al Partidului Social Democrat în cursa prezidențială. Firește, s-a discutat trecutul, s-a discutat prezentul, s-a discutat viitorul. Suntem în măsură, în acest moment, să mobilizăm, să ne mobilizăm și să avem toate argumentele necesare pentru a avea un președinte social-democrat în decembrie.

Reporter: Europarlamentarul Gabriela Firea ar urma să fie schimbată din funcția de prim-vicepreședinte cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Cealaltă funcție de prim-vicepreședinte va aparține în continuare lui Sorin Grindeanu. De asemenea, Vasile Dîncu va fi înlocuit de Mihai Tudose în poziția de președinte al Consiliului Național al PSD, în timp ce secretarul general al partidului, Paul Stănescu, își va păstra funcția. Tot în conducerea partidului, Marcel Ciolacu va propune intrarea unor nume noi: Rareș Hopincă, primarul ales al Sectorului 2, și Gheorghe Şoldan, care l-a învins pe liberalul Gheorghe Flutur la președinția Consiliului Județean Suceava. Florin Jianu, Gabriel Zetea sau Elisabeta Lipă vor face parte și ei din noua conducere a partidului./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 august