Şeful guvernului român consideră că cei care îşi bat joc de familie sunt nişte netrebnici

Premierul român Marcel Ciolacu a fost reales preşedinte al PSD. Partidul român de guvernământ PSD l-a reales pe premierul Marcel Ciolacu în cadrul Congresului de sâmbătă în funcţia de preşedinte al partidului şi a votat de asemenea ca premierul să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii noiembrie.
În discursul său şeful guvernului a afirmat între altele că susţine libertatea de opinie, libertatea economică, a conştiinţei şi cea sexuală, dar consideră instituţia familiei, care constituie baza societăţii, drept o valoare ce trebuie apărată.
„Sunt netrebnici cei ce îşi bat joc de familie” – cita Agerpres din discursul lui Ciolacu. Potrivit sondajelor, politicianul considerat candidatul pentru conducerea statului cu cele mai mari şanse a subliniat: în viaţă busola sa au fost familia, munca şi credinţa, iar părinţii săi l-au învăţat să fie cinstit şi ponderat.
În discursul său preşedintele PSD a asigurat populaţia ţării că România nu se va implica în niciun fel de război.
„Un preşedinte are două competenţe: el este comandantul şef al armatei şi, de asemenea, reprezintă ţara în relaţiile internaţionale. În privinţa acestui aspect aş dori să vă spun foarte clar: România nu va intra în război şi nici nu va putea fi târâtă cu forţa în vreun război. Pacea şi stabilitatea constituie condiţiile fundamentale ale bunăstării. Voi avea grijă ca lucrurile să rămână aşa. Voi fi garanţia independenţei naţionale, dar niciodată nu voi fi de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Avem nevoie de o armată profesională la fel cum şi de echipamente moderne”, a afirmat Marcel Ciolacu în faţa delegaţilor la Congres.
Primul ministru şi candidatul pentru funcţia de preşedinte a evidenţiat şi faptul că România are nevoie de o poziţie puternică în politica externă, de o armată modernă şi de o economie care este capabilă să finanţeze aceste obiective. Marcel Ciolacu a mai precizat: „Alocarea pentru apărare a celor 2,5% din PIB va continua şi pe viitor. Însă în privinţa politicii externe aş dori o abordare mai ambiţioasă, caracterizată de pragmatism şi urmărirea ţintelor naţionale în parteneriatul din UE şi cel cu aliaţii din NATO”.
(Autor: István Pataky)
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/08/a-roman-kormanyfo-szerint-semmirekellok-azok-akik-gunyt-uznek-a-csaladbol

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 24 august 2024
Traducerea: Imola Stănescu/RADOR RADIO ROMANIA