Sondaj CURS privind alegerile prezidenţiale şi parlamentare

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 august) – Realizator: Candidaţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ar intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, dacă duminica viitoare s-ar organiza scrutinul – arată un sodaj CURS publicat ieri. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, PSD conduce în preferinţele electoratului, urmat de PNL şi de AUR. A studiat sondajul Amalia Bojescu:
Reporter: Conform sondajului, pe primul loc în intenţiile de vot pentru Cotroceni este Marcel Ciolacu – 32%, urmat de liderul PNL, Nicolae Ciucă – 19 procente. Locul al treilea este ocupat de independentul Mircea Geoană – 15%, urmat la doar un procent de liderul AUR, George Simion. Preşedinta USR, Elena Lasconi, este cotată cu 11%, iar Diana Şoşoacă ar obţine 5 procente.
În ceea ce priveşte opţiunile pentru alegerile parlamentare programate pe 1 decembrie, pe primul loc este PSD cu 34%, urmat de PNL cu 24 procente. Peste pragul electoral se mai află AUR – 14%, Alianţa Dreapta Unită – 12 procente, iar cu 5% sunt cotate SOS România şi UDMR. Sondajul a fost realizat în perioada 6-22 august, pe un eşantion de 1.067 de respondenţi, cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.
Realizator: Pe pagina de internet a Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) nu există dată publice care să arate cine a comandat această cercetare de piaţă./RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu