Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie, anunță ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 august) – „Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Pragul de impozitare a pensiilor va crește de la 1 octombrie, de la 2.000 lei – cât este în prezent – la 3.000 lei. Anunțul a fost făcut luni seară, la o dezbatere televizată, de ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu.
Simona Bucura-Oprescu: Am o veste bună pentru pensionari; am analizat împreună cu premierul Marcel Ciolacu și am decis ca, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie din sistemul public sub 3.000 lei nu va mai fi impozitată.
Realizator: Astfel, de la 1 octombrie, impozitul va reprezenta 10% din diferența ce depășește 3.000 lei. Declarația ministrului muncii vine după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că i-a cerut ministrului de finanțe să analizeze dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor, având în vedere că, după intrarea în vigoare a noii legi, unele vor depăși pragul actual. Ministerul de Finanțe ar urma să facă simulările necesare pentru ca pensionarii să nu piardă în urma recalculării nici dreptul la voucherele sociale pentru alimente./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar