Preşedintele Iohannis efectuează o vizită în Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis se deplasează astăzi la Chișinău, unde va avea o întrevedere cu Maia Sandu. Cu detalii, Oana Bâlă.
Reporter: Președintele Klaus Iohannis va transmite la Chișinău un mesaj ferm de sprijin pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova în procesul de reformă, dar și de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european. Șeful statului va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență susținută Republicii Moldova pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă.
Cei doi președinți vor semna declarația comună cu privire la coperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova, după care vor susține o conferință de presă.
Realizator: Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău are loc de Ziua Limbii Române, care este marcată pe ambele maluri ale Prutului.
Această sărbătoare a fost instituit inițial în Republica Moldova, pentru a marca revenirea în 1989 la limba română și la scrierea cu alfabetul latin./RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -31 august)