Informații din trafic

Realizator: Cristian Bâcâin – Sunt restricții de circulație duminică în București pentru a permite desfășurarea unei competiții cicliste pentru amatori – a III-a ediție a Etapei București a Turului Franței. Vor fi trei curse de 14, 42 și 85 de kilometri; peste 2.400 de cicliști de toate vârstele sunt înscriși. Cursele vor începe și se vor termina în Piața Constituției și se vor desfășura pe Splaiul Unirii până aproape de ieșirea din București, cu întoarcere către Arena Națională, apoi către nordul Bucureștiului până la Arcul de Triumf și înapoi. 34 de linii de transport public sunt modificate. În județul Brăila, pe Drumul Național 21 Brăila-Slobozia, a avut loc duminică dimineață un accident rutier. Traficul este oprit pe ambele sensuri, dar se estimează reluarea normală a circulației în scurt timp.
Alexandru Andronache, inspector de poliție de la Centrul Infotrafic: În județul Brăila, pe Drumul Național 21, la ieșire din localitatea Însurăței a avut loc un eveniment rutier grav produs între un autoturism și un autotren înmatriculat în Ucraina. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a șoferului autoturismului, astfel că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare și se estimează reluarea normală a circulației în 30 de minute.
Realizator: Despre cum se circulă la această oră pe drumurile naționale.
Alexandru Andronache: La nivel național, nu sunt alte probleme, nu sunt alte artere rutiere afectate din cauza accidentelor rutiere. Așadar, pe principalele artere rutiere la această oră se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale, dar ne așteptăm ca în a doua parte a zilei să crească valorile de trafic, în special pe Valea Prahovei, pe Autostrada Soarelui și pe Valea Oltului. Din acest punct de vedere, le recomandăm șoferilor să nu depășească limitele legale de viteză, să evite depășirile periculoase și, bineînțeles, să păstreze o distanță regulamentară între vehicule pentru a preveni accidentele rutiere./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 septembrie)