Se lansează abonamentele si biletele pentru noua stagiune la Sala Radio

Toamna readuce muzica bună la Sala Radio și noua stagiune se va deschide cu mare… bucurie! „Oda bucuriei” va marca debutul stagiunii cu numărul 96 pe scena radioului public. Evenimentul inaugural programat vineri, 11 octombrie 2024, este conceput în jurul uneia dintre cele mai celebre lucrări din istoria muzicii: Simfonia a IX-a, monumentala creație semnată de Beethoven.
Concertul dirijat de SASCHA GOETZEL va fi prezentat de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio. Cuprinsă în partea a 4-a a simfoniei, „Oda bucuriei” – compusă pe versurile inspirate de Schiller – a devenit un simbol în sine și parte a lucrării este astăzi imnul Uniunii Europene. Simfonia a 9-a de Beethoven este prima partitură muzicală inclusă în patrimoniul mondial UNESCO și Wagner considera lucrarea ca un punct culminant al întregii muzici instrumentale.

Abonamentele pentru perioada octombrie – decembrie 2024 vor fi disponibile la vânzare între 3-16 septembrie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de marți, 17 septembrie 2024.

Printre lucrările extrem de cunoscute pe care le veți mai asculta la Sala Radio în primele 3 luni de stagiune (octombrie-decembrie) se numără: Schumann – Concertul în la minor pentru pian și orchestră, Copland – Suita Appalachian Spring, Ceaikovski – Simfonia nr. 4 și Simfonia nr. 6: Patetica, Beethoven – Simfonia nr. 5 și Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, Ravel – Concertul în Sol pentru pian și orchestră, Mozart – Concertul pentru clarinet şi orchestră în La major, Dvořák – Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, Marsalis – Simfonia nr. 4: The Jungle, Bach – Oratoriul de Crăciun, Enescu – Suite roumaine.
Printre invitații speciali pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio până la finalul anului 2024 se numără dirijorii RUMON GAMBA, JOHN AXELROD, CRISTIAN MANDEAL, JONATHAN BLOXHAM, NICOLAE MOLDOVEANU, RODERICK COX, CHRISTOPHER WARREN – GREEN, FRÉDÉRIC CHASLIN, GABRIEL BEBEȘELEA, pianiștii TEO GHEORGHIU, ALEXANDRA SILOCEA, CADMIEL BOȚAC, violoniștii DAVID GRIMAL, MARIA MARICA, violonceliștii DENIS SEVERIN, ANNE GASTINEL, THOMAS DEMENGA, JAN SEKACI ș.a.
De asemenea, veți avea prilejul reîntâlnirii cu apreciații soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU și violoncelistul RĂZVAN SUMA.

Pe lângă concertele simfonice și camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, Big Band-ul Radio va reveni pe scenă cu frumoase seri de jazz (sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU), alături de invitați speciali ca ALICE FRANCIS (Germania) sau IRINA SÂRBU (România). Orchestra de Muzică Populară Radio va oferi publicului concerte de folclor și Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

Între 3-16 septembrie 2024 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru perioada octombrie-decembrie 2024. Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea „Program concerte” de pe site-ul www.orchestreradio.ro.
Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de marți, 17 septembrie 2024.

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO (perioada octombrie – decembrie 2024) – 11 concerte:

Abonamente de acces
– categoria I – 588 lei
– categoria a II-a – 470 lei
– categoria a III-a – 353lei

Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 353 lei
– categoria a II-a redus – 282 lei

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO (perioada octombrie – decembrie 2024) – 6 concerte:

– Abonamente de acces:
– categoria I – 300 lei
– categoria a II-a – 240 lei
– categoria a III-a – 180 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 180 lei
– categoria a II-a redus – 144 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00.
Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele / abonamentele sunt disponibile în sistem online pe https://www.bilete.ro/ categorii/concerte/sala-radio/ și în rețeaua Bilete.ro. De asemenea, biletele / abonamentele se pot achiziționa şi de la Casa de bilete a Sălii Radio.
Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.