Universitatea din București scoate la concurs peste 6.300 de locuri pentru candidații la sesiunea de toamnă a admiterii 2024

București, 3 septembrie 2024. Universitatea din București (UB) scoate la concurs peste 6.300 de locuri pentru sesiunea de toamnă a admiterii 2024. Dintre acestea, 1.731 de locuri sunt pentru programele de studii de licență, 4.220 de locuri sunt pentru programele de studii de masterat și 440 de locuri sunt pentru studiile doctorale. Numărul de locuri este încă în curs de actualizare și, în funcție de datele raportate de facultățile UB, poate suferi modificări.

Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la facultățile UB a început deja la unele facultăți, iar calendarul de admitere este disponibil atât pe site-ul admitere.unibuc.ro, cât și pe site-ul fiecărei facultăți.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă candidaților interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 1.731 de locuri (dintre care 156 la buget), pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziție 4.220 de locuri (dintre care 455 la buget), în timp ce școlile doctorale ale UB scot la concurs 440 de locuri.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile pe site-urile celor 19 facultăți ale Universității din București.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât și posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere.

UB, prima universitate din România în ceea ce privește angajabilitatea absolvenților și reputația în rândul angajatorilor

Universitatea din București este prima universitate din România în ceea ce privește rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes) și reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation), conform ultimei ediții a Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2025, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spațiul academic la nivel mondial.

Universitatea din București se menține și anul acesta în topul celor mai importante universități din clasament. Astfel, pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes), Universitatea din București este poziționată în primele 235 de universități din lume din 1.503 instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an, în timp ce pentru indicatorul care vizează reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation), Universitatea din București se situează pe poziția 462 la nivel internațional.

Universitatea din București a împlinit anul acesta 160 de ani de la înființarea prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din București a contribuit și contribuie în mod decisiv la dezvoltarea și modernizarea învățământului, științei și culturii românești.

Universitatea are astăzi 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat, 23 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare.

Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universități europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tübingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne și Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg.

Pentru mai multe detalii:

Bogdan Oprea, dr.

purtătorul de cuvânt al Universității din București

telefon: 0722 766 641

e-mail: bogdan.oprea@unibuc.ro