Durov, surprins de ancheta împotriva sa declanşată de către autoritățile franceze

RADOR RADIO ROMÂNIA (6 septembrie) – Pavel Durov consideră că această țară ar trebui să dea în judecată serviciul de internet și nu pe șeful acestuia. Durov se declară surprins de ancheta declanşată împotriva sa de către autoritățile franceze. Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a spus că a fost surprins de arestarea sa în Franța, în cadrul unei anchete legate de activitatea Telegram Messenger.
„Luna trecută am fost audiat de poliție patru zile, după ce am ajuns la Paris; mi s-a spus că sunt personal responsabil pentru că alte persoane folosesc Telegram în mod ilegal”, a scris el pe canalul său de Telegram.
„Acest fapt este surprinzător din mai multe motive”, a adăugat Durov. El a explicat că Telegram are un reprezentant oficial în Uniunea Europeană, căruia țările UE îi pot solicita să coopereze în cazul apariţiei unor probleme. În plus, a remarcat fondatorul, autoritățile franceze au avut numeroase oportunități de a lua legătura cu el. El a reamintit că este cetățean francez și că „a fost un invitat frecvent al Consulatului francez din Dubai”.
|În trecut, când mi s-a cerut sprijinul, am ajutat personal Franța să creeze o linie telefonică cu Telegram pentru a combate amenințarea cu atacuri teroriste pe teritoriul francez”, a subliniat Durov.
La sfârșitul lunii august, fondatorul Telegram a fost acuzat în Franța că nu a contracarat difuzarea de conținut infracţional prin intermediul Telegram Messenger, Durov a fost eliberat sub supraveghere judiciară.(www.interfax.ru – 6 septembrie)/vdraguta/ilapadat