Guvernul ungar face tot posibilul pentru a asigura securitatea populației și pentru a menține ordinea internă – a declarat joi dimineață consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, György Bakondi, în cadrul emisiunii Mokka, difuzată de TV2.
Consilierul principal a declarat că germanii au introdus controale la toate frontierele lor timp de șase luni, în urma unei serii de atacuri teroriste grave, care au dus la rezultate foarte slabe ale partidelor aflate la guvernare în două alegeri regionale. Se pare că răbdarea populației germane s-a epuizat în ceea ce privește consecințele negative ale migrației ilegale, a precizat consilierul principal.
György Bakondi a subliniat că politica de imigrare eșuată din această țară este de a lăsa pe toată lumea să intre, apoi cei care nu respectă regulile de azil sunt încercați să fie expulzați din țară, fără succes, de nouă ori din zece. Cei care rămân în țară trăiesc adesea din infracțiuni, dar, în majoritatea cazurilor, cei care primesc statutul de refugiat nu se integrează în societate, a adăugat consilierul principal.
În legătură cu introducerea controalelor la frontieră în Germania și accelerarea expulzărilor, prim-ministrul Viktor Orbán i-a transmis cancelarului Scholz: „Bine ați venit în club!”.
Un ministru german a declarat deja că se așteaptă la introducerea unui pact privind migrația, care va „împinge” problema la frontierele externe ale UE, cum ar fi frontiera de sud a Ungariei, a spus György Bakondi, adăugând că Guvernul ungar luptă împotriva acestui lucru. Guvernul ungar dorește ca politica de imigrare să rămână o competență națională și ca fiecare țară să decidă singură cum să își protejeze cetățenii de consecințele migrației ilegale, a subliniat politicianul ungar.
Potrivit lui György Bakondi, odată ce proporția migranților ilegali dintr-o țară atinge 10% din populație, este foarte dificil să se inverseze procesul. Acesta este motivul pentru care Guvernul ungar nu dorește ca un număr mare de migranți, care nu se pot integra, să ajungă în Ungaria.
Între timp, Bruxelles-ul amendează Ungaria cu 80 de miliarde de forinți, plus alte 400 de milioane de forinți în fiecare zi pentru că nu introduce un sistem care nu funcționează acolo. Cu toate acestea, Guvernul ungar este în discuții constante cu UE, unde se caută, de asemenea, în mod constant noi soluții, iar Italia, de exemplu, are tabere de migranți în Albania, a declarat consilierul principal al premierului ungar./vblanka/dstanesc
(MTI – 12 septembrie)