Militarii români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei în Primul Război Mondial vor fi omagiați astăzi de Ministerul Apărării Naționale printr-un ceremonial militar și religios.
Începând cu ora 12:00, la crucea comemorativă de pe Vârful Caraiman vor participa oficiali militari și civili și membri ai clerului. Adrian Cârneciu:
Reporter: Cea mai cunoscută cruce a ţării, cea din Masivul Bucegi, se află în prim-planul unei serii de ceremonii militar-religioase, astfel, astăzi, începând cu ora 12:00 la crucea comemorativă a Eroilor Români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman se vor afla atât oficiali militari, cât și membri ai clerului.
Monumentul, cu înălțime de 39,3 m a fost construit începând cu un secol în urmă, din anul 1924 până în 1928, la o altitudine de aproximativ 2.300 m pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în cadrul primei conflagrații mondiale. Ansamblul arhitectural a intrat în cartea recordurilor drept cea mai înaltă cruce din lume, amplasată pe un vârf montan./lcoman/ctuluc
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 septembrie