Luxemburgul îşi reconfirmă sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Realizator: Laurențiu Văduva – Luxemburgul, stat fondator al Uniunii Europene, își reconfirmă sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost semnată cu ocazia vizitei premierului luxemburghez la Chișinău. Acesta a avut întâlniri cu mai mulți oficiali moldoveni. Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, a subliniat importanța referendumului proeuropean de luna viitoare, la care cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați pentru a alege calea libertății și păcii.
Luc Frieden: Noi nu putem trăi în pace și prosperitate în Europa de Vest dacă în partea de est a Europei este instabilitate sau dacă este sărăcie, diferențe sociale mari. Avem tot interesul ca să ne asigurăm că principiile fundamentale ale supremaţiei legii, a democrației, a dreptului internațional, a respectului pe tărâmul omului, oamenii acești țări au luptat atunci când și-au recăpătat independența, mai mult de 30 de ani în urmă, ca acestea să fie prevăzute nu doar în Constituție, dar să fie trăite în fiecare zi. Iată de ce sunt aici astăzi, iată de ce este o onoare mare să cunosc mai bine Moldova.
Realizator: Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg a fost primit și de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ne-a transmis Ina Guțu de la Radio Chișinău./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 septembrie)