Dmitri Medvedev a admis folosirea armelor nucleare de Rusia în cazul în care „răbdarea ei se va epuiza”

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a admis utilizarea armelor nucleare de către Rusia în cazul în care ‘răbdarea ei se va epuiza’.
El a menționat că nimeni nu are nevoie de un conflict nuclear, pentru că el este o poveste extrem de dramatică cu consecinţe extrem de grave. ‘Rusia nu folosește arme nucleare în replică la acţiunile inamice, pentru că înțelege pericolul și ireversibilitatea acestui conflict. Deocamdată, Moscova dă dovadă de răbdare, dar ea se poate epuiza‘, a avertizat vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram.
Ce cred liderii occidentali și instituțiile lor politice, care s-au jucat prea mult de-a războiul, despre reacția țării noastre la posibilele lovituri cu rachete ‘în adâncul teritoriului’? Iată ce cred: că rușii vorbesc mult despre o reacţie, un răspuns cu arme de distrugere în masă, dar că nu fac nimic şi că acestea sunt doar ‘intervenții verbale’. Rușii nu vor trece peste liniile roşii. Ei doar ne sperie. Ei nu au nevoie de un conflict nuclear, ei pot pierde mult mai mult, inclusiv sprijinul acordat din partea Sudului. Și că, în general, cine are nevoie de o apocalipsă, și așa mai departe’, astfel a analizat situația Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram.
Medvedev a subliniat că nimeni nu are cu adevărat nevoie de un conflict nuclear: pentru că este ‘o poveste lipsită de intelingenţă cu un rezultat extrem de grav’.
‘De aceea până în momentul de faţă decizia privind utilizarea armelor nucleare (nestrategice sau chiar strategice) nu a fost luată’, a remarcat el. ‘Rusia dă ‘dovadă de răbdare, pentru că este evident că un răspuns nuclear este o decizie extrem de dificilă, cu consecințe ireversibile. Dar, cu toate acestea, infatuaţii /…/ anglo-saxoni nu vor să recunoască un lucru: orice răbdare are o limită’, a adăugat Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram./vdraguta/aburtica

Agenţia de presă TASS – 14 septembrie