Premierul Marcel Ciolacu se află la Galaţi, unde e o situaţie gravă generată de ploile abundente şi inundaţii

Cea mai gravă situaţie generată de ploile abundente şi inundaţiile produse în ultimele ore rămâne în judeţul Galaţi, unde sunt grav afectate 12 localităţi.

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în zonă, însoţit de o echipă guvernamentală, pentru a evalua situaţia şi intervenţia imediată. El a afirmat că prioritatea în acest moment este salvarea de vieţi omeneşti.

Marcel Ciolacu: În acest moment avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid. am hotărât dislocare și este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit pentru casele distruse, două tabere apropiate zonele sinistrate. Aşteptăm noaptea aceasta, o să mai plouă, nu cum s-a întâmplat noaptea trecută. În momentul în care s-au retras apele, se va interveni – avem tot desfăşurătorul făcut. Noi vom face şedinţa de guvern, imediat cum este nevoie să dislocăm sumele din Fondul de rezervă. În primul rând, pe infrastructură ca să repare conexiunile, fiindcă lumea trebuie să circule, să meargă la serviciu, şi fiecare casă, în funcţie de expertiza făcută de situaţiile de urgenţă şi Ministerul de Interne./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 septembrie