Nicolae Ciucă a fost validat drept candidat al PNL la alegerile prezidențiale

Nicolae Ciucă a fost validat astăzi drept candidat al PNL la alegerile prezidențiale. Candidatura a fost votată în unanimitate de delegații prezenți la Consiliul Național al partidului. Cătălin Purcaru vine cu detalii de la Palatul Parlamentului.
Reporter: Prosperitate și libertate rămân în continuare obiectivele liberalilor, spunea liderul PNL, Nicolae Ciucă. În discursul său, a pledat pentru o coaliție a forțelor de dreapta.
Nicolae Ciucă: O spun clar: ne dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opțiune și așa va fi. Forțele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături de Partidul Național Liberal, pentru că Partidul Național Liberal este cel mai puternic partid al dreptei, partidul care are capacitatea de a câștiga această bătălie.
Reporter: Forța echipei, unitatea și disciplina sunt coordonatele pe care se bazează liberalii în viitoarele competiții electorale, spunea scretarul general al PNL, Lucian Bode.
Lucian Bode: Pe spațiul stângii e o aglomerație mare, e prima dată în istorie când pe electoratul lor se bat mai mulți pesediști. Pe spațiul de dreapta e doar Nicolae Ciucă și cam atât. Este singurul care îl poate învinge pe candidatul stângii.
Reporter: La reuniunea liberilor a participat și primarul general al capitalei, Nicușor Dan, care afirma că își dorește o guvernare de dreapta.
Nicuşor Dan: Bucureștiul are nevoie de o colaborare cu guvernul și de aceea e important ca România să aibă o guvernare de dreapta după alegerile din decembrie.
Reporter: La finalul discursului, Nicușor Dan a semnat pentru candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale./RADOR RADIO ROMÂNIA//gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 septembrie)